Mitä valmennus on?

Valmennus on toimintamalli, joka on aina eteenpäin vievää ja ratkaisukeskeistä. Valmennuksessa ei keskitytä menneisiin, vaan siihen kuinka sinä voit päästä eteenpäin kohti haluamaasi tavoitetta ja voida paremmin.

Valmennusta voidaan käyttää myös, mikäli jokin asia painaa mieltäsi, sinulla on ikäviä tunteita ja toivot lisää elämääsi mielenrauhaa ja selkeyttä. Valmennuksen avulla voidaan myös päästää irti asioista, jotka vievät sinulta energiaa.

Miksi irtipäästäminen on tärkeää? Siksi, että sinä voit paremmin. Uutta ei voi tulla elämään, ennen kuin on päästänyt irti vanhasta. Irtipäästäminen luo tilaa uudelle. Irtipäästämisellä voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Voit päästää irti esimerkiksi jostain ihmisistä, joidenkin asioiden tekemisestä, ajatuksista, ihmissuhteista jne. Se voi tarkoittaa ahtaaksi käyneitä ajatusmalleja, rajoittavia uskomuksia, asennetta tai käyttäytymismallia joka ei enää tässä hetkessä palvele sinua. Tukahdutettuja tunteita, jotka vievät sinulta energiaa sen sijaan että antaisi sitä sinuĺle lisää. Miksi kantaa suotta taakkaa kun siitä voi vapautua?

Parhaimmillaan valmennus on hyvin voimaannuttavaa. Saat lisää energiaa ja työkaluja. Valmennuksessa hyödynnetään kongnitiivista käyttäytymistiedettä, positiivista psykologiaa sekä ratkaisukeskeisyyttä.

Valmennus ei ole terapiaa, mutta se voi toki olla joskus terapeuttinenkin kokemus. Valmentaja ei neuvo sinua missään, vaan vastaukset tulevat sinulta itseltäsi erilaisia menetelmiä käyttäen. Niitä ovat kysymykset, erilaiset NLP-harjoitukset, kirjoitus tai piirrustustehtävät halutessasi. Sinä voit itse tunnustella ja valita, mikä toimii parhaiten sinun kohdallasi. Valmentaja ei myöskään anna sinulle valmiita ratkaisuja ja vinkkejä, vaan valmentajasi luottaa siihen, että sinä itse tiedät parhaiten, koska olet oman elämäsi asiantuntija.

Valmentaja luo sinulle rauhallisen ja turvallisen ajan ja tilan, jossa voit keskittyä ainoastaan itseesi. Kiireisessä ja hektisessä elämässä se on joskus juuri sitä, mitä me tarvitsemme sillä hetkellä; mahdollisuutta pysähtyä ja mennä itsensä äärelle. Valmennus on aina luottamuksellista. Diamond Coachingin valmennuksissa saat olla oma aito itsesi, juuri sellaisena kuin olet.

Kenelle valmennus sopii?  

Valmennus sopii kenelle tahansa, joka haluaa kehittää itseään ja omaa hyvinvointiaan: ihmisille jotka haluavat ottaa vastuun elämästään, ajatuksistaan ja tunteistaan.

Valmennus sopii henkilöille, jotka ymmärtävät että mikään ei muutu, ellei hän itse muuta toimintaansa, kasva ja kehity. Valmennus on tarkoitettu henkisesti terveille ihmisille joilla on voimia käsitellä asioitaan. Aina ei välttämättä tarvitse olla ongelmaa, vaan valmennus auttaa voimaan paremmin, selkeyttämään matkaa sekä saamaan lisää oivalluksia.

Valmennus sopii oikein hyvin niille, jotka haluavat lisää mielenrauhaa, läsnäoloa ja myönteistä energiaa sekä tunnetta, että voi itse vaikuttaa omaan elämään. Valmennus on oiva apuväline myös elämän erilaisissa käännekohdissa oleville, joilla elämänmuutos on käynnissä tai suunnittelevat sellaista.

Ihmiset jotka haluavat tiedostaa omaa tilannettaan paremmin, tehdä itselleen sopivampia valintoja ja löytää uusia mahdollisuuksia, hyötyvät valmennuksesta. Valmennus sopii myös heille, jotka haluavat kehittää itsessään jotakin; esimerkiksi itsetuntoa tai itsevarmuutta. Valmennuksen avulla voi lisätä itsetuntemusta, kirkastaa omia vahvuuksia sekä saada lisää työkaluja arkeen. Mikäli on tarvetta päästää irti ikävistä asioista, voimaantua ja eheytyä, valmennus auttaa myös niihin.

Valmennus käy hyvin myös niille, jotka eivät tiedä, mitä elämältään haluavat. On helpompi mennä sitä kohti, kun selvittää ensin, mitä haluaa ja mikä on määränpää.